برخی از تصمیم گیریهای زندگی، عجیب سخت و طاقتفرسا میشوند. مثل انتخاب لباس مناسب برای شرکت در مصاحبه کاری، انتخاب کفش راحت از میان هزار و یک رنگ کتانی زیبا در یک فروشگاه بزرگ کفش یا انتخاب رنگ ماشین موردنظرتان در حالی که تمام رنگهای موجود آن در دلبری میکنند! زندگی پر است از این موقعیتها و در نهایت این ما هستیم که برای تصمیم گیری بهتر و انتخاب عاقلانه با خودمان کنار آییم.
روی دیگر تصمیم گیریهای بزرگ و کوچک زندگی ما به اندازهای میتواند حساس باشد که سرانجام آن تصمیم گیری چیزی جز حس پشیمان و ناتوانی به دنبال نداشته باشد. در چنین شرایطی اگر تصمیم گیری صحیحی اتخاذ شده باشد و اعتماد به نفس کافی را نسبت به تصمیمات خود داشته باشیم هرگز از راهی که طی شده است احساس پشیمانی نخواهیم داشت.
در نهایت همه ما میتوانیم طی چند گام ساده، یک تصمیم گیرنده بهتر شویم. اگر شما هم به دنبال ارتقا توانایی تصمیم گیریتان هستید و احساس میکنید نمیتوانید نسبت به تصمیماتی که اتخاذ میکنید پایبند بمانید با چند عادتی که در ادامه بررسی میکنیم همراه ما باشید.
چنان چه قبلا گفته شد بسیاری از مردم، برای تصمیم گرفتن به ماهها و یا حتی سالها زمان نیاز دارند. ایجاد تغییرات ضروری ترسناک به نظر میرسد و این ترس از اتفاقات ناشناخته، ممکن است شما را متوقف سازد. اغلب تصمیمات ما بر اساس ارزشها اتخاذ میشوند. ارزش کلمهای است که بسیاری به آن بیتوجهی میکنند اما ارزشها هنوز مهمترین عامل انگیزهی ناخودآگاه محسوب میشوند و وقتی به آنها بیتوجهی شود زندگی را ویران میکند. وقتی ارزشهای شما مهم محسوب نمیشوند شما عصبانی و بیاحساس میشوید و یا حتی احساس ناامیدی میکنید. شما با خود و اطرافیانتان احساس ناراحتی میکنید و به آنها بیاعتماد میشوید. طوری که در نهایت زندگی سخت به نظر میرسد.
به موارد زیر عادت کنید تا لذت تصمیم گیری بهتر را بچشید!
یکی از عادتهایی که پیش از شروع هر پروژهای باید با خودتان تمرین کنید محک زدن میزان اعتماد به نفستان است. به عنوان مثال ممکن است درخواست افزایش حقوق را به رئیستان بدهید و 80 درصد از پذیرش آن مطمئن باشید. یا این که 90 درصد مطمئن باشید که قرار است بعد از مصاحبه تحصیلی، در دانشگاه موردنظرتان قبول شوید. اگر سطح اعتماد به نفستان با این موضوع هماهنگ نباشد به زودی شکست میخورید؛ چون اعتماد به نفس بیش از حد درباره هر موردی شما را با شکست مواجه میکند.
مورد دیگری که در اکثر موارد با آن رو به رو هستیم اعتماد به نفس بیش از حدی است که ممکن است در تخمین زمان موردنظر داشته باشیم. مثلا تصور کنیم 10 دقیقه برای نوشتن یک گزارش کافی است اما وقتی مراحل نوشتن آن را شروع میکنیم متوجه میشویم ساعتها ما را به خود درگیر کرده است!
شرط تصمیم گیری بهتر در زندگی، محک زدن اعتماد به نفستان است. اگر تصور میکنید که برای انجام یک کار به زمان بیشتری نیاز دارید یا ممکن است هر لحظه با نظر مخالف رئیس یا همکارتان رو به رو شوید پس سطح اعتماد به نفستان را با حقایق موجود راستیآزمایی کنید!