آموزش سخنرانی و فن بیان

مقالات آموزشی در زمینه روانشناسی و آموزش سخنرانی

آموزش سخنرانی و فن بیان

مقالات آموزشی در زمینه روانشناسی و آموزش سخنرانی

مشاوره ازدواج

این تجربه مشترک بین همسران است که با ورود به پیوند ازدواج، هیچ چیز با خیال پردازی‌ها و تصورات افسانه‌ای ما از ازدواج شباهت ندارد. مشکل در برقراری ارتباط کلامی، کیفیت روابط جنسی، خشونت و کینه توزی از مشکلات رایجی هستند که به محض ورود به یک رابطه کامل تجربه می‌کنیم. اما آیا ابزار کامل را برای شناخت و رفع موانع خوشبختی می‌شناسیم؟ تا چه اندازه با مشاوره ازدواج و اهمیت آن قبل از ورود به رابطه آشنایی داریم؟

گاهی پیدا کردن سرنخی برای کشف نقطه شروع داستان اختلافات دشوار است. تصورش را بکنید همسرتان بعد از ورود به منزل گوشه‌ای می‌نشیند و بدون گفتگو خاصی کارهای روزمره خود را انجام می‌دهد. تنها مکالمه‌ای که در طول هفته بین شما و همسرتان رد و بدل می‌شود مشاجره بر سر مشکلات مالی، دیر آمدن به خانه یا بی‌توجهی او بوده است. در چنین شرایطی اگر زوج‌ها نتوانند مشکل خود را حل و فصل کنند قطعا به مرجع مشخص و با تجربه‌ای برای حل اختلافات یا زوددرمانی نیاز است.

ماهیت مشاوره ازدواج و ضرورت آن

مشاوره ازدواج که در قالب زوج درمانی هم شناخته می‌شود با هدف شناخت چالش‌ها، پیش بینی آن‌ها و برطرف کردن اختلافات بین زوجین صورت می‌گیرد. طی مشاوره ازدواج راه برقراری ارتباط به شکل درست به زوج‌ها آموزش داده می‌شود. از طرفی کمک می‌کند مشکلات و ریشه اختلافات به خوبی شناخته شود و مباحثه به شکل صحیح و سالم‌تری صورت گیرد.

مشاوران ازدواج افرادی باتجربه در زمینه روابط خانواده هستند که به طور معمول در حوزه روانشناسی بالینی تحصیل می‌کنند. مشاوره ازدواج بر خلاف سایر امور مربوط به روانشناسی خانواده امری کوتاه مدت است. اما از آن جایی که خدمات مشاوره به صورت اختصاصی صورت می‌گیرد ممکن است شما و همسرتان به چند ماه مشاوره پی در پی برای حفظ روابط نیاز داشته باشید.

 

مشاوره ازدواج

برنده اصلی میدان مشاوره ازدواج خود شما هستید!

اکثر ازدواج‌ها یا روابطی که قرار است به ازدواج ختم شوند بی عیب و نقص نیستند. ازدواج نقطه تصادم افکار و ایده‌های مختلفی است که درصد سازگاری آن‌ها در بهترین حالت به نود درصد نمی‌رسد! پس طبیعی است اگر به دنبال ازدواج شاهد اختلاف نظر و مشکلات اخلاقی بین زوج‌ها باشیم.

به نمودار زیر دقت کنید:

 

مشاوره

این نمودار سن ازدواج و ریسک طلاق را در هر سن بین سال‌های 2006 تا 2010 در ایالات متحده آمریکا نشان می‌دهد. طبق این نمودار حداکثر ریسک طلاق در ازدواج طی سنین 20 تا 25 سالگی رخ می‌دهد.

اما ریسک طلاق تنها به سنین جوانی محدود نمی‌شود. با این که آمار طلاق در سن 30 تا 40 سالگی افت می‌کند اما همچنان احتمال شعله ور شدن آتش اختلافات بین زوج‌ها وجود دارد. این مسئله در جوامعی که درگیر بیماری‌های واگیر، مشکلات اقتصادی نظیر تورم شدید و معضلات اجتماعی هستند حادتر می‌شود.


در حالی که ریسک طلاق برای تمام سنین بعد از ازدواج وجود دارد، اما با مشاوره ازدواج هر نوع ارتباطی قابل ارزیابی است. مطرح کردن برخی از مسائلی که ممکن است از دید شما بی اهمیت جلوه کنند برای آینده یک ارتباط مضر هستند. مثلا عدم جذابیت جنسی از سوی طرف مقابل شاید مسئله مهمی برای کسب مشاوره نباشد؛ اما بد نیست بدانید که بخش مهمی از ناراضایتی همسران از مسائل جنسی و مشترک ناشی می‌شود.

مشاوره ازدواج حتی در ایده آل‌ترین شرایط!

این که اختلاف در چه حدی باشد یا این که علت آن چیست اهمیتی ندارد. با مشاوره ازدواج هر آن چه که به دل مشغولی شده تبدیل شده با دیدی تخصصی و نگاه موشکافانه بررسی می‌شود. فشار روانی، ناراحتی، افسردگی، ترس، استرس و سایر مشکلات از عواملی هستند که سلامت یک رابطه را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

حتی اگر شرایط ارتباط خود را ایده آل ارزیابی می‌کنید، مشاوره ازدواج راهکاری برای پیش بینی موانع پیش رو و کسب آمادگی جهت رویارویی با آن‌ها در مسیر زندگی خواهد بود.

 

مشاوره ازدواج

مشاوره ازدواج چطور به مدیریت شرایط بحرانی کمک می‌کند؟

مشاوره ازدواج در حضور دو طرف و به صورت یک جلسه مشترک و دو نفره تشکیل می‌شود. طی این جلسات از زوج‌ها درخواست می‌شود دغدغه‌های خود را در فرم مشاوره لیست کنند تا به صورت اختصاصی ترتیب اثر داده شود.

مشاوران مشکلات شما را از چند طریق کمرنگ یا برطرف می‌کنند. برقراری ارتباط و مطرح کردن مشکلات با صراحت کافی، بررسی تفاوت و اختلاف نظر‌ها و پیش بینی راهکار برای رفع آن‌ها از اهداف مشاوره ازدواج هستند.

یکی از موانع حل مشکلات زوج‌ها عدم ابراز دقیق مشکلات و بیان آن‌ها است. شاید چند بار در جلسه مشاوره شرکت کنید اما همچنان نتوانسته باشید مشکل و دغدغه‌ خود را به خوبی بیان کنید. نقش مشاور ازدواج در چنین شرایطی روشن می‌شود که به عنوان یک واسطه موثر با طرفین ارتباط برقرار می‎کند.

دلایلی که نشان می‌دهند شما به مشاوره ازدواج نیاز دارید

در حالی که جدایی یک راه حال سالم و پیشگیرانه برای اغلب زوج‌ها به نظر می‌رسد اما مشاوره ازدواج می‌توان از این امر تا حد زیادی پیشگیری کرد.

7 دلیل مهم وجود دارند که نشان می‌دهند شما به مشاوره ازدواج نیاز دارید:

کیفیت ارتباط شما با همسرتان به شکل سابق نیست

وقتی که شکل ارتباط شما با طرف مقابل در رابطه تغییر می‌کند، برگرداندن همه چیز به شکل سابق کار ساده‌ای نیست. احساسات منفی در رابطه شامل عدم احساس امنیت، نگرانی، ناراحتی یا نادیده گرفته شدن از سوی همسر را شامل می‌شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.