هر کسی در برهههایی از زندگی خود فراموشی را تجربه کرده است، به ویژه هنگامی که مشغله زندگی زیاد باشد.
در حالی که این مساله یک اتفاق کاملا طبیعی است، داشتن حافظه ضعیف میتواند خستهکننده باشد.
ژنتیک نقش مهمی در از دست دادن حافظه دارد، به خصوص در شرایط نورولوژیک جدی مانند بیماری آلزایمر.
با این حال، تحقیقات نشان داده است که رژیم غذایی و شیوه زندگی نیز تاثیر زیادی بر بهبود حافظه دارند.
در اینجا 14 روش مبتنی بر شواهد برای بهبود حافظه به طور طبیعی آورده شده است.
بیشتر مسائل مربوط به سلامتی و بیماریهای مزمن، از جمله زوال شناختی به قند ربط داده شدهاند.
تحقیقات نشان دادهاند که رژیم غذایی حاوی قند میتواند منجر به ضعف حافظه و کاهش حجم مغز شود، به ویژه در ناحیهای از مغز که حافظه کوتاهمدت را ذخیره میکند.
به عنوان مثال، یک مطالعه روی بیش از 4،000 نفر نشان داد افرادی که نوشیدنیهای شیرین بیشتری مانند نوشابههای گازدار مصرف میکنند، نسبت به افرادی که کمتر قند مصرف می کنند، حجم کلی مغز کمتر و حافظه ضعیفتری دارند.
کاهش قند مصرفی نه تنها به حافظه شما کمک میکند، بلکه باعث بهبود سلامت کلی و بهبود حافظه شما میشود.
تحقیقات نشان دادهاند که افرادی که به طور منظم قند بیشتری مصرف میکنند ممکن است نسبت به افرادی که قند کمتری مصرف میکنند، حافظه ضعیفتری داشته و حجم مغز آنها کمتر باشد.
روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 اسید ایکوساپنتانوئیک (EPA) و اسید داکوزاهگزائونیک (DHA) است.
این چربیها برای سلامت کلی ضروریاند و خطر ابتلا به بیماری قلبی، التهاب، استرس و اضطراب را کاهش میدهند، و باعث کاهش روند زوال حافظه میشوند.
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که مصرف ماهی و مکملهای روغن ماهی ممکن است حافظه را به ویژه در افراد مسن بهبود بخشند.
یک مطالعه روی 36 سالمند مبتلا به اختلال شناختی خفیف نشان داد که پس از مصرف مکملهای روغن ماهی به طور متمرکز و به مدت 12 ماه نمرات حافظه کوتاهمدت و حافظه کاری بهبود یافت (5).
بررسی دیگری که روی 28 مطالعه انجام شد نشان داد که بزرگسالان با علائم خفیف از دست دادن حافظه با مصرف مکملهای غنی از DHA و EPA مانند روغن ماهی، بهبود حافظه اپیزودیک را تجربه کردند.
هر دو DHA و EPA برای سلامتی و عملکرد مغز حیاتی هستند و همچنین به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند که با زوال شناختی ارتباط دارد.
گوشت ماهی و مکملهای روغن ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA هستند. مصرف آنها ممکن است به بهبود حافظه کوتاهمدت، حافظه کاری و حافظه اپیزودیک به ویژه در افراد مسن کمک کند.
روانشناسی خانواده را کلیک کنید
با دانشگاه زندگی همراه شوید