آموزش سخنرانی و فن بیان

مقالات آموزشی در زمینه روانشناسی و آموزش سخنرانی

آموزش سخنرانی و فن بیان

مقالات آموزشی در زمینه روانشناسی و آموزش سخنرانی

5 خطای رایج در اسلاید سخنرانی

یکی از دغدغه من در کلاس های آموزش سخنرانی و فن بیان بدون شک آموزش طراحی صحیح اسلاید سخنرانی است،شما حتما در سخنرانی های متعددی شرکت کرده اید که فرد از اسلاید سخنرانی بسیار نامناسبی برای ارائه سخنرانی خود استفاده کرده است.

شاید شما شاهد سخنرانی بوده اید که 100 اسلاید را در عرض 20 دقیقه ارائه داده است. همچنین شما به سخنرانی گوش کرده اید که متن موجود در هر یک از اسلایدها را به صورت کلمه به کلمه روخوانی کرده است. در برخی موارد نیز سخنران از نوشتار بسیار ریزی در اسلایدها استفاده کرده است که منجر به دشواری مخاطبین در خواندن آنها می گردد.

حتی خود شما نیز ممکن است مرتکب چنین خطاهایی شده اید.

بعد از مشاهده سخنرانی های نامناسب متعدد، شما ممکن است بدین نتیجه برسید که اسلاید سخنرانی به هیچ عنوان جالب نمی باشد. و اگر شاهد اسلایدی نظیر اسلاید زیر (تهیه شده توسط فرماندهان آمریکایی در افغانستان) بوده اید، بدون شک بدین نتیجه رسیده اید.

اما اسلاید سخنرانی صرفا یک ابزار است که کاربردهای متعددی دارد.

در صورتی که این ابزار به خوبی استفاده شود، می تواند بسیار ارزشمند بوده و منجر به بهبود ارتباط شما با مخاطبین گردد. استفاده از تصاویر مناسب، نمایش صحیح و همچنین ذکر نکات کلیدی منجر به تاثیر هر چه بیشتر آنها می گردد. اسلاید سخنرانی بر روی عواطف افراد تاثیر داشته و آنها را به اقدام وا می دارند.

در اینجا به پنج خطای رایج در استفاده از اسلاید سخنرانی و نحوه خودداری از آنها اشاره می کنیم:

اسلاید سخنرانی

  1. تعداد اسلایدهای بیش از حد

یکی از سوالات رایجی که افراد از من می پرسند، در مورد تعداد اسلایدهای مورد نیاز برای یک سخنرانی می باشد. آنها به دنبال یک پاسخ ساده نظیر “یک اسلاید برای هر دقیقه” هستند، اما واقعیت این است که این سوال پاسخ مشخصی ندارد. برخی از سخنرانی ها بدون اسلاید بسیار عالی می باشند، اما این در حالی است که برخی از افراد حرفه ای برای یک سخنرانی یک ساعته از 120 اسلاید استفاده می کنند.


چند اسلاید باید داشته باشید؟ ضروری است اسلایدهای شما برای حمایت بصری از مواردی که به صورت شفاهی بیان می کنید، کافی باشند. این بدین معنا نیست که تمام کلمات را باید بر روی اسلاید قرار دهید، زیرا این امر منجر به سردرگمی فرد می گردد (آیا باید متن موجود بر روی اسلاید را بخوانم یا باید به سخنرانی گوش دهم؟). این بدین معناست که با استفاده از ساده ترین تصاویر و جملات، از صحبت های خود حمایت کنید.

در اینجا به یک آزمایش بسیار مفید اشاره می کنیم: هر یک از اسلایدهای سخنرانی خود را بررسی کرده و در پایان این سوال را از خود بپرسید: “آیا واقعا به این اسلاید نیاز دارم یا آیا می توانم آنها را به صورت شفاهی و موثر به مخاطبین انتقال دهم؟”

  1. فضای خالی کم

به عنوان سخنران، ما قصد داریم که توجه مخاطبین را دقیقا به موضوعی معطوف کنیم که در حال اشاره به آن هستیم. اما زمانی که سخنرانان تمام فضای موجود در اسلاید را با کلمات پر می کنند، آنها هیچگونه حق اولویتی برای مخاطب ارائه نمی دهند. اسلایدها نامنظم منجر به سردرگمی افراد می گردند.


مسیر زندگی خود را درست تعیین کنید

برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.