یک پرستار استرالیایی بزرگترین حسرتهای آدمهای در حال مرگ را جمع کرده و یکی از بزرگترین حسرتها شاد بودن در زندگی بوده است. خوشحال بودن و لذت بردن از زندگی کاری است که این روزها کمی دشوار شده، اما بر خلاف تصور این خودِ ما هستیم که با تصمیماتی که در روز میگیریم مسبب همه این ناکامیها میشویم و خودمان از از شاد بودن در زندگی محروم میکنیم. نتیجه این ناکامی هم به صورت فیزیکی و روانی نمود پیدا میکند.
اما تا به حال فکر کردهاید چه چیزهایی باعث این ناکامیها میشوند؟ این ناکامیها چه طور باید کنترل شوند که شما را از مهمترین نعمت زندگی محروم نکنند؟ دانشگاه زندگی با مروری بر تازهترین یافتههای مرتبط، پاسخ همه این سوالات را گردآوری کرده است که در ادامه میخوانید.
اولین قدم برای شاد بودن این است که خودمان را بفهمیم، دلیل کارهایمان را کشف کنیم و چیزی که دوست داریم را آرزو کنیم. بنابراین این لیست بر اساس همان خواستههای درونی ما تنظیم شده که بارها و بارها توسط خودمان سرکوب شدهاند!
تحقیقات هم نشان دادهاند که این خواسته درونی ما برای برقراری ارتباط با دیگران بیمعنی نیست و به جز برطرف کردن یک سری نیازهای غریزی، تاثیرات مثبتی هم به دنبال دارد. به عنوان مثال فرد با همین روابط به رشد اقتصادی، اجتماعی و فردی میرسد.
اگرچه اکنون حالت تدافعی شدیدی در برابر برخی از روباط نظیر ازدواج یا دوستی با افراد شایسته در میان مردم وجود دارد اما از نظر روانشناسی ثابت شده افرادی که روابط عمیقتری دارند توانایی بهتری برای مبارزه با بیماریها، افزایش طول عمر و … دارند. همین موضوع در بحث ازدواج به شیوه پررنگتری مطرح شده و ثابت شده است بین افرادی که روابطی در قالب ازدواج دارند آمار کمتری از جرم و جنایت، سواستفاده اخلاقی و خودکشی دیده میشود. به علاوه در مطالعاتی که روی جمعیت شش هزار نفری صورت گرفته مشخص شده است طول عمر افرادی که به روابط سالم روی میآورند بیش از متوسط طول عمر افرادی است که ترجیح میدهند در روابط چندگانه و متعدد قرار گیرند.
هر نوع رابطهای را که برای ادامه زندگی ترجیح دهید، در نهایت این یک اصل اساسی است که ما برای زندگی سالم و صحیح به روابط اجتماعی و فرد به فرد نیاز داریم و یکی از بزرگترین اشتباهات ما که شاد بودن در زندگی را از ما سلب میکند همین موضوع است! با کمک مشاوره خانواده می توانید این مسئله را حل کنید.
مشکلات و ناکامیها برای مدتی ما را بیتحرک، بیانگیزه، عصبانی و بینشاط میکنند؛ اما این که چه طور در این موقعیت ظاهر شویم هم تاثیر زیادی روی روحیه و میزان شاد بودن دارد.
تفریحی نشستن، گذراندن اوقات روز جلوی تلویزیون، سرگرمی بیش از حد با فضای مجازی و خلاصه این شیوه از گذر زمان بدون فعالیت فیزیکی به مرور زمان باعث خمودگی فرد میشوند.
اگر از مربی یوگا نظرش را درباره این ورزش بپرسید احتمالا با این پاسخ رو به رو شوید: من فکر میکنم مردم یوگا را دوست داشته باشند؛ چون تنها زمانی است که در طول روز میتوانند جایی بنشینید، با خودتان خلوت کرده و نفس بکشید!
شاید بهتر باشد قبل از این که ناخواسته از شاد بودن در زندگی خودتان را محروم کنید دست به کار شوید؛ به این شکل که قبل از شروع روز، 15 دقیقه را به خودتان اختصاص دهید و سعی کنید با تکنیکهای مختلف به خودتان آرامش دهید. همین اقدام در پایان روز هم به کسب آرامش بهتر کمک میکند.
یک تحقیق جالب در علم روانشناسی توانسته اثرات مثبت دین و معنویت را روی روح و روان افراد نشان دهد. البته که این بدین معنا نیست که همه افراد وظیفه دارند حتما جزئی از یک گروه یا گرایش فکری دینی خاص باشند؛ اما قطعا افرادی که به یک دین و تفکر مذهبی خاص گرایش دارند نسبت به سایرین متفاوت خواهند بود.
برای خواندن ادامه مطلب مسیر زندگی را کلیک کنید